Svante L

Svante Lagman

Om
  • Bor i Linköping
  • Online: mer än 6 år sedan
  • Antal inlogg 60
  • Medlem nästan 14 år

Achievements
  • 10 Artiklar
  • 100 Kommentarer
  • 20 Betyg

En ölälskande man i sina bästa år som har tröttnat på blaskig lager. Gillar skarpt Hobgoblins reklamslogan: What's the matter lagerboy? Afraid you might taste something?

Användaren följer ingen än
23 226 6.46
38 271 8.32
27 504 5.23
Kommentarer
Evil Twin Molotov Lite
Guldgul, disig med medelstort vitt skum. Komplex doft med tropiska frukter, citrus och tallbarr. Smaken är också rejält fruktig med tropiskt och citrus plus lite örter, direkt efter en lite fruktsötma kommer en rejäl men välbalanserad beska. En riktigt god DIPA, men det finns så många sådana nu så den här känns habil men just inte så mycket mer.
6
Plankstettener Dunkel
Köpt på Alko i Närpes. Vackert mörkt kopparröd, disig, litet snabbt fösvinnande skum. Mycket god maltig doft, nötig, karamellig. Smaken är sött maltig, lite nötig och med karamell och toffé. Tyvärr är både smak och munkänsla tämligen tunn och lever inte upp till vad doften utlovar; en hyfsad dunkel inte mer.
5
Guldgul, disig med stort skum. I doften finns en massa frukter, som citron och aprikos, men även koriander och jäst. Smaken är riktigt fruktig med apelsin, citrus, jäst, koriander och lite kryddor. En riktigt trevlig belgisk wit med inslag av amerikansk humle; lyckad.
7
Smuttynose Kindest Find
Vackert röd och disig med medelstort skum. Läcker doft med framför allt röda frukter och bär plus lite tallbarr. Smaken är fruktig med massor av lingon och tranbär blandat med citrus, lite tallbarr och en rejäl grapebeska. En riktigt bra red ale av starkare sort (8,5 %), maffig!
8
Zundert Trappist
Bärnstensfärgad, grumlig med stort fast skum. I doften finns pomerans och kryddor, torkad frukt, bröd och jäst. Smaken är fint kryddig med lite jäst, mycket torkad frukt och pomerans, lite marsipan. En mycket fin tripel, välbalanserad och inte för söt.
8
Omnipollo Zodiak
Ljusgul, disig. Mycket fruktig doft med ananas och citrus. Smaken överraskar då en kraftig grapebeska kommer direkt, sedan kommer en fin fruktsötma med tropiska frukter. Mycket fräsch.
8
De Molen Mühle & Bahnhof BA
Röd, disig, litet snabbt försvinnande skum. Doften är syrlig och fruktig plus rödvin och ättika. I smaken finns mycket rödvin och syrliga röda vinbär. Gillar't: en välbalanserad oud bruin, rejält syrlig med lite fatkaraktär.
9
Rosévinröd med litet skum. Syrlig doft med hallonkola. Smaken är rejält syrlig (det drar ihop sig bak i gommen) och frisk med mycket hallon. En fräsch sommaröl. Jag skulle vilja jämföra den med förra årets Bärliner som jag kommer ihåg som lite godare.
6
S:t Eriks Unite Red Ale
Vackert kopparfärgad. Dofen är rätt karamellfruktig med sötma från röda frukter. Smaken överraskar med en rejäl beska som kommer snabbt på den första ganska söta fruktigheten. Känns lite tunn, visst 4,6 %, och en lite obalanserad beska, men ändå rätt fräsch. Inte den bästa red ale jag smakat dock.
6
Nómada Royal Porter
Mycket mörkt rödbrun med litet beigefärgat skum som lägger sig snabbt. Doft med stora rostade toner och choklad, men även mörka frukter och inlagda plommon. Rund, fyllig smak med ganska mild choklad, mörka frukter och en liten fin avslutande kaffebeska. En riktigt trevlig och välbalanserad imperial porter.
7