Solengo - 2003

RÖDA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2007-10-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2004
Druvsorter: Ungefär lika delar Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.
Framställning: Druvorna vinifieras separat (på grund av olika mognadsperiod) med 14-15 dagars maceration. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid 30 grader och för Cabernet Sauvignon och Merlot pressas skalkrosset ner dagligen. Efter jäsning blandas vinerna för att i helt nya franska fat undergå malolaktisk jäsning och lagring i 18-24 månader.
Utseende: Ung, mycket mörkt röd färg med purpurnyans.
Doft: Stor, mycket rik och attraktiv doft i läckert koncentrerad men ändå finessrik stil. Här finns en massiv frukt i modern tappning, djup och tät med inslag av vinbär och andra mörka bär, därtill en rostad fatton som bidrar med fin komplexitet.
Smak: Drygt medelfyllig, välladdad smak med stort djup, ung och fortfarande stram men med mogna och därmed fina tanniner, ren och koncentrerad frukt som balanaseras av god syra och med en lång, generös och komplex eftersmak. Storartad idag klassisk så kallad "super tuscan".
Användningsområden: Framför allt serveras den här typen av vin till smakrika rätter av kött och vilt. Komplettera gärna med smakrika tillbehör som svamp och krydda gärna med vitlök och sydfranska örter. Låt gärna ett krämigt tillbehör ingå i rätten (grädde, smör, gratäng, potatispuré, risotto, pasta och liknande) för att runda av strävheten och matcha den rika frukten. Ett utmärkt lagringsvin (1-4 år är av godo). I annat fall vinner det helt klart på att dekanteras och få luft i en timma före servering. Välj glas med stor kupa så att vinets aromer tillåt blomma ut.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 399 Kr 9744501 Beställning
750 ml 580 Kr 8386401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer