Svenska Hummerakademien Brut Rosé

MOUSSERANDE VINER 12%
ChampagneHuset
Skapades 2007-05-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsort: Chardonnay 100%, med tillsats av Pinot Noir 15%
Serveras vid: 7-10º C
Passar till: Hummer och andra skaldjur, men är också utmärkt till charkuterier, antipasti eller till en köttbit där det finns lite syra i tillbehören.
Beskrivning: En vackert mörkt laxrosa champagne. Doften inleds med smultron, hallon, jordgubbe och lite mandelmassa. Sedan kommer en härlig brödighet och lite choklad. Denna champagnes mycket rena toner återfinns även i smaken som bjuder på hallon, röda bär, lite mynta och en bourgognelik köttighet.
Eftersmaken är lång med en liten elegant beska. Champagnen har en god balans mellan syra och sötma samt en elegant mousse som förstärker smakerna.
Övrigt Champagnen görs av en odlare som tillverkat champagne i fyra generationer. Detta är en kvalitetsodlare som vi hittat och som blir bättre och bättre för varje år som går. Produktionen är låg och vinbonden bor i Le-Mesnil-sur-Oger, vilket är en Grand Cru-by.
Totalt finns det endast 17 st i hela Champagne. Enligt champagneexperten Rickard Juhlin är odlaren "en mycket bra producent att hålla ögonen på".
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 316 Kr 8281501 Beställning
2250 ml 948 Kr 8281509 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer