Betyg
0
Senaste betygen
Micke J
2009-01-15Årgångar
2006 |
2007 |
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Ursprung: Ribera del Duero, Spanien
Färg: Rubinröd.
Doft: Utmärkt doft med läcker örkryddig, mycket frisk bärfrukt, inslag av mörka körsbär, svarta vinbär och hallon samt den för Ribera del Duero så typiska köttiga, jordiga tonen.
Smak: Medelfyllig rikt bärfruktig smak med mycket frisk fruktsyra, silkiga tanniner och polerad fatkaraktär. Välgjort och smakrikt. "Fruktigt & smakrikt".
Passar till: Kötträtter av gris, lamm och nöt.
Tillverkning & Lagring: De tre druvsorterna skördas och vinifieras separat. Spontan alkoholjäsning i rostfria tankar under 22 dagar, följt av likaså spontan malolaktisk jäsning vid 20° i 24 dagar, varefter viner dras om, utan filtrering, klarning eller kylstabilisering, på mellanrostade nya franska ekfat för lagring i 3 månader. Slutligen blandas de tre vinerna i tank och buteljeras efter varsam filtrering. Kan sparas 3-5 år.
Ursprung: Ribera del Duero, Spanien
Färg: Rubinröd.
Doft: Utmärkt doft med läcker örkryddig, mycket frisk bärfrukt, inslag av mörka körsbär, svarta vinbär och hallon samt den för Ribera del Duero så typiska köttiga, jordiga tonen.
Smak: Medelfyllig rikt bärfruktig smak med mycket frisk fruktsyra, silkiga tanniner och polerad fatkaraktär. Välgjort och smakrikt. "Fruktigt & smakrikt".
Passar till: Kötträtter av gris, lamm och nöt.
Tillverkning & Lagring: De tre druvsorterna skördas och vinifieras separat. Spontan alkoholjäsning i rostfria tankar under 22 dagar, följt av likaså spontan malolaktisk jäsning vid 20° i 24 dagar, varefter viner dras om, utan filtrering, klarning eller kylstabilisering, på mellanrostade nya franska ekfat för lagring i 3 månader. Slutligen blandas de tre vinerna i tank och buteljeras efter varsam filtrering. Kan sparas 3-5 år.
Kommentarer