West Cape Howe Semillon Sauvignon Blanc - 2006

VITA VINER 12%
Klunk
Skapades 2008-01-23 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vid den lilla pittoreska staden Denmark i Western Australia ligger West Cape Howe - det första kooperativet i regionen, grundat 1997. Här erbjuds vintillverkning av högsta kvalitet med fokus på service för små producenter i hela den sydvästra delen av Western Australia. Gavin Berry som idag är chef för West Cape Howe fick upp ögonen för branschen efter en vintur i Swan Valley. Några månader efter den upplevelsen hade han varit med och skördat druvor och påbörjat sin Diploma på Roseworthy College. Efter ett år i Rhone i Frankrike hamnade Gavin på vingården Plantagenet Wines i Western Australia som biträdande vinmakare. Efter 16 år och titeln Senior Winemaker och Managing Director tog karriären ett nytt steg när han i maj 2004 tillträdde som Managing Director för West Cape Howe. Med Gavins kunskaper om vinodlingarna, mikroklimatet, jordmånen i Western Australia och hans fallenhet att göra exceptionella viner, ser framtiden mycket ljus ut för West Cape Howe.
Årgångsförhållanden 2006: Ett mycket bra år som innebar varma och torra dagar. Månaderna före plockning var mycket gynsamma med varma dagar och svala nätter, vilket gjorde att druvorna var perfekt mogna vid skörden.
Vinifikation: De väl utvalda druvorna av Semillon och Sauvignon Blanc kommer från från Great Southern och Pemberton och vinifieras separat. Druvorna krossas med minimal mängd av svavel och kyls före pressning. Efter 48 timmars kylstabilisering så filtreras vinet. Därefter tillsätts en speciell jästkultur som ger detta vin sin speciella karaktär. Vinet jäser 18 dagar i rostfria ståltankar för att sedan blandas. Före buteljering tillsätts en liten del skummjölk för klarning av vinet.
Doft och smak: Doften är stor och aromatisk med karaktär av örter, passionsfrukt och citrus. Toner av tropisk frukt samt en viss gräsighet finns också att hitta i doften. En härlig smak med en fräsch syra och mycket mineral. Passionsfrukt och citrus karaktäriserar vinet tillsammans med en trevlig örtighet. Vinet har en bra längd och efterlämnar ett mycket fräscht avslut av citrus.
Druvor: 55% Semillon, 45% Sauvignon Blanc
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 96 Kr 8325501 Beställning
Kommentarer