Forrest Sauvignon Blanc - 2006

VITA VINER 13%
Tryffelsvinet
Skapades 2008-07-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
I Marlborough i Nya Zeeland produceras Sauvignon Blanc viner av yppersta klass och några (men alldeles för få) av dessa viner har under senare år även nått Sverige. Den internationella efterfrågan på dess toppviner är idag mycket stor. Vad alla inte känner till är att man här även gör Pinot Noir viner av mycket hög kvalité samt framgångsrikt vinifierar druvor som Riesling och Chenin Blanc. Förutsättningarna för att göra bra viner i Marlborough är helt enkelt superba med rätt terroir, säkert klimat och inte för varmt. Forrest Estate startades i slutet av 1980-talet av John och Bridgid Forrest som gav upp sina karriärer som framgångsrika forskare inom medicin. Redan efter ett par år började man få utmärkelser för sina viner och 2001 utsågs John Forrest till ”Winemaker of The Year” i Nya Zeeland. Deras viner är mycket druvtypiska med en ren fräsch frukt och elegant stil som drar åt Europa. 2006 var en av de bästa årgångarna i Marlborough på många år där druvorna uppnådde perfekt mognad. Detta vin visar upp en klingande ren fruktighet med drag av exotiska toner och långa eleganta syror. Läckert och matchar väl det bästa vi hittar i Loire. Wine Spectator delar vår uppfattning och ger 91p.

Doft: Stor utvecklad doft med krusbär, papaya och lime toner.
Smak: Smaken är förförande läcker med en elegans och balans som får alla komponenter att sjunga samstämmigt. Vi hittar krusbär, sv vinbär, papaya, vita blommor, långa eleganta syror och en torr fin avlutning med lite mineral. Gott-gott.
Druvor: 100% Sauvignon Blanc
Lagring: Bäst 2007 - 2009
Mat: Perfekt till skaldjur och eleganta fiskrätter. Gifter sig utmärkt med getost. Gör din egen getsotbtricka med nygräddad baguette och njut. Perfekt även som en lite lyxigare aperitife.
Tips: Avnjutes 11-14 grader. Behöver ej luftas utan utvecklas mycket trevligt i glaset.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 159 Kr 9919001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer