Terra Barossa Cabernet Sauvignon - 2006

RÖDA VINER 14.5%
Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2006
2009
Druva: Cabernet Sauvignon (95%), Petit Verdot (5%)
Karaktär: Mörkt röd färg med en komplex doft av svarta vinbär, grön paprika, lakrits och mörk choklad. Fruktig smak som ackompanjeras av tydlig ekfatskaraktär med kaffetoner samt kryddiga toner av svarta vinbär. Rik och avrundad eftersmak.
Passar till: Grillat kött med rödvinssås och svamp samt till smakrika, vällagrade ostar.
Kvalitetsfaktorer: Östra Barossa tillhör ett av Australiens svalaste distrikt med milda somrar och kalla, regniga vintrar. Thorn Clarke verkar främst i Eden Valley, den svalare delen i östra Barossa. Vingårdarna ligger på mellan 390 och 500 meters höjd vilket ger en svalare medeltemperatur än i övriga Barossa och en längre mognadsperiod åt druvorna. Thorn Clarke väljer att blanda frukt från Barossa och Eden Valley till sina röda viner och benämner dem därför Barossa. Detta görs för att få kraftfullhet och struktur men också för att ge en viss elegans. Vinet består av 95% Cabernet Sauvignon och 5% Petit Verdot och lagras 10 månader på franska fat.
Kort om: Thorn Clarke är ett mycket kvalitetsfokuserat familjeföretag i sjätte generationen i Barossa. Idag drivs företaget av Sam Clarke tillsammans med hans mamma Cheryl och syster Nicole. Tack vare sina moderna bevattningsanläggningar odlar man vin på helt unika lägen i Barossa som de senaste åren även fått stor uppmärksamhet utanför landet, bl.a. av Robert Parker och Wine Spectator.
Första vinet för Thorn-Clarke släpptes 2002, men släkten har varit involverad i Barossas vinindustri sedan 1870-talet. Företaget var då även framgångsrikt med sin guldgrävarverksamhet “Barossa Goldfields”.
Liknande artiklar
Kommentarer