Comtes d'Isenbourg Pinot Blanc - 2007

VITA VINER 12.5%
Domaine Wines
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Pinot Blanc
Senaste betygen
Området: Med skydd av bergskedjan Vogeserna ligger den långsmala regionen Alsace. Alsace har historiskt tillhört Frankrike och Tyskland i omgångar, och regionen är en skön blandning av dessa bägge länder. Vanligaste druvsorterna är riesling, pinot blanc, muscat, sylvaner, gewurztraminer och pinot gris.
Producenten: Chateaux & Terroirs äger den fantastiska egendomen Château Isenbourg i byn Rouffach. Slottet ligger mitt i den muromgärdade 5 ha stora vingården. Producenten gör också viner från andra odlingar.
Vinet: Comtes d’Isenbourg Pinot Blanc framställs av druvor som plockats för hand och sedan pressats varsamt, utan att musten har någon kontakt med skalen. Vinet har sedan jästs fyra veckor i ståltankar, under kontrollerad temperatur för att behålla fruktigheten. Vinet har inte genomgått någon malolaktisk jäsning. Efter jäsningen vilar vinet på fällningen under några månader innan det filtreras och buteljeras.
Karaktär: Färgen är intensivt guldgul och klar. Doften är frisk och ren och fruktig. Smaken är rik och fruktig med lätt aromatisk ton.
Serveras: Serveras vid 8°C som aperitif eller till lätta rätter av fisk eller skaldjur. Gott till sallad också.
Lagring: Vinner inte på lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 85 Kr 8990501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer