Château des Coccinelles - 2006

RÖDA VINER 14.5%
V&S
Skapades 2008-01-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Chateau des Coccinelles startade i den lilla staden Domazan i det vackra departementet Gard. Det var 1928 som Gabriel Fabre bestämde sig för att börja odla eget vin. Numera är det den tredje generationen Fabre som driver den 37 ha stora vingården. Familjen har alltid haft en stor respekt för naturen och sedan 1963 drivs den som organisk vingård, certifierad av Qualité France.


EU:s definition på ekologiskt vin är att de har framställts och odlats utan konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel och andra icke tillåtna tillsatser.
Detta tar mer arbetstid och oftast blir skörden mindre vid ekologisk vinodling. Detta var självklara val som vinproducenter gjorde förr i tiden men med intåget av kemiska bekämpningsmedel och konstgödning behövde man inte tänka på samma sätt, eftersom bekämpningsmedel är effektiva och förhållandevis billiga.

Vinet är gjort på 40% grenache och 60% syrah. Efter skörden avstjälkades druvorna och musten fick sakta jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar. För att behålla fruktigheten och fräschören på vinet har det inte fått ligga på ekfat.

Coccinelles betyder nyckelpiga vilket är ett passande namn på detta organiskt odlade vin, en nyckelpiga kan äta hela 50 bladlöss på en dag.

Ursprungsland: Frankrike
Druva: Syrah, grenache
Årgång: 2006
Användning: Rätter av lamm, fläsk och nötkött gärna örtkryddade.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 9993301 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer