MontGras Reserva Merlot - 2009

RÖDA VINER 14.5%
Vinovum
Skapades 2008-08-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Rapel Colchagua Chile
Druva
Merlot
Senaste betygen
Druva: 100% Merlot
Producenten: MontGras grundades 1992 av brödarna Hérnan och Eduardo Gras. Namnet MontGras kommer av de berg som omger och inramar egendomens vingårdar i det otroligt vackra vinodlingsområdet, Colchagua. Andra delen av namnet kommer från familjenamnet Gras. Egendomen finner man ca 180 km söder om Santiago insprängt mellan bergsmassivet Anderna å ena sidan och bergsryggen Coastal på andra sidan. Det perfekta klimatet tillsammans med en unik terroir gör området till ett av de högst rankade i världen och förutsättningarna för att producera viner av hög kvalité är mkt goda. På relativt kort tid har MontGras lyckats med just detta och tillhör idag en av de högst rankade producenterna i Chile. Ett bevis på detta är att MontGras valdes till Chiles bästa producent 2002 av International Wine&Spirits Competition i London och var nominerad både 2003 och 2004.
Beskrivning: Vinets har en intensiv mörk, blåröd färg med en ungdomlig, fruktig doft med inslag av plommon, svarta vinbär, korint, gräs och fat. Vinet är ungt i stilen med en fruktig, balanserad karaktär med inslag av plommon, gräs, korint, fat och kaffe.
Passar till: Till rätter av mörkt kött, gärna grillat. Vinets markerade tanniner och härliga frukt gör att det passar till smakrika kötträtter med bra sälta och frisk syra. Vilt, nöt eller kalv i rödvinssky med tärnat stekt bacon kommer att mjuka upp vinet och flörta med den fina frukten och göra det till en bra kombination. En god svamprisotto med en skiva lammfilé kommer också att med fetma och sälta kombinera vinets frukt till en god kombination.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 651601 Ordinarie
750 ml 89 Kr 7531701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer