Betyg
3
Senaste betygen
Gilgamesh
2013-04-12Hewhowalk
2013-03-01bonath
2012-02-17aqua_perla
2011-07-15chrillewi
2011-07-08
Utseende: Rubinröd färg
Doft: Kryddig doft av mörka bär, vanilj och ekfat
Smak: Fyllig, kryddig smak med inslag av fat, körsbär och örter.
Serveringstemperatur: ca 16 grader
Serveringsförslag: Passar till inte alltför kraftiga rätter av gris, nöt eller lamm.
Druvor: Huvudsakligen Sangiovese blandat med inhemska druvor som Canaiolo m fl.
Vinanläggningen ligger nedanför det magnifika slottet Castello di Brolios 14 meter höga murar, omgiven av 250 hektar egna vinodlingar. Detta vin däremot är gjort på druvor från odlingar närmare Siena och innehåller förutom sangiovese även en del inhemska druvsorter, bl a canaiolo, typiska för Toscana. Formulae representerar Barone Ricasolis lättare och moderna viner. Ett ungt vin med fruktig och kryddig karaktär som med fördel drickes nu. Efter skörd pressas druvorna och efter två veckors skalmasceration i ståltank får vinet mogna på delvis ståltank, dels franska ekfat, i 9 månader.
Doft: Kryddig doft av mörka bär, vanilj och ekfat
Smak: Fyllig, kryddig smak med inslag av fat, körsbär och örter.
Serveringstemperatur: ca 16 grader
Serveringsförslag: Passar till inte alltför kraftiga rätter av gris, nöt eller lamm.
Druvor: Huvudsakligen Sangiovese blandat med inhemska druvor som Canaiolo m fl.
Vinanläggningen ligger nedanför det magnifika slottet Castello di Brolios 14 meter höga murar, omgiven av 250 hektar egna vinodlingar. Detta vin däremot är gjort på druvor från odlingar närmare Siena och innehåller förutom sangiovese även en del inhemska druvsorter, bl a canaiolo, typiska för Toscana. Formulae representerar Barone Ricasolis lättare och moderna viner. Ett ungt vin med fruktig och kryddig karaktär som med fördel drickes nu. Efter skörd pressas druvorna och efter två veckors skalmasceration i ståltank får vinet mogna på delvis ståltank, dels franska ekfat, i 9 månader.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
3000 ml | 229 Kr | 1230008 | Beställning |
Kommentarer
systematica
aqua_perla
nikzun