Betyg
12
Senaste betygen
jleh
2020-07-15JohanFrolinghaus
2016-03-08talts
2015-07-17Robain
2015-06-26Alex_alkis
2015-02-25
Karaktär: Rock n'Roll, dvs lite tuffare och hårdare än de flesta andra whiskeys och bourbons. Torr med markerad rostad karaktär utan den lite insmickrande vaniljsötman man ofta kan finna i liknande whiskey.
Mer om Jack Daniel's: År 1866 hittade Jasper Newton Daniel det ideala stället att göra den bästa whiskeyn; där det fanns en vattenkälla med kallt, järnfritt vatten med hög kalkhalt och gott om lönn och ek. Platsen låg i en dalgång i närheten av den lilla staden Lynchburg i Tennessee. Jasper, eller Jack som han kallades, hade av sin farbror lärt sig hur man tillverkar whiskey på ett hantverksmässigt sätt. Han använde sig av "sour mash"-metoden vilket innebär att 25% av mäsken från den tidigare produktionsomgången får följa med till den följande. Dels sätter jäsningen igång snabbare och dels är man säker på att aromämnena följer med en brygd till en annan, det vill säga att smaken hålls identisk. Metoden används än idag. Jack Daniel's baseras på mer än hälften majs, resten på korn och rågmalt. När destillatet är klart får det sakta droppa igenom en tjock bädd av finmalen kol på lönnved. Genom denna process blir spriten helt ren. Därefter lagras den på hårt rostade fat av Tennessee white-oak mellan 4 och 6 år. Vid 65 års ålder och ungkarl dog Jack Daniel's av blodförgiftning. Han var då traktens rikaste man, bl a grundare av The Lynchburg Bank. Företaget ägs sedan 1956 av familjefirman Brown-Forman som också har andra välkända produkter i stallet; Southern Comfort, Canadian Mist, Early Times Bourbon och Fetzer Vineyards. Drinktips: Lynchburg Lemonade; 4 cl Jack Daniel's, 4 cl Sour Mix och ev Triple Sec skakas med is och toppas med Sprite.
Mer om Jack Daniel's: År 1866 hittade Jasper Newton Daniel det ideala stället att göra den bästa whiskeyn; där det fanns en vattenkälla med kallt, järnfritt vatten med hög kalkhalt och gott om lönn och ek. Platsen låg i en dalgång i närheten av den lilla staden Lynchburg i Tennessee. Jasper, eller Jack som han kallades, hade av sin farbror lärt sig hur man tillverkar whiskey på ett hantverksmässigt sätt. Han använde sig av "sour mash"-metoden vilket innebär att 25% av mäsken från den tidigare produktionsomgången får följa med till den följande. Dels sätter jäsningen igång snabbare och dels är man säker på att aromämnena följer med en brygd till en annan, det vill säga att smaken hålls identisk. Metoden används än idag. Jack Daniel's baseras på mer än hälften majs, resten på korn och rågmalt. När destillatet är klart får det sakta droppa igenom en tjock bädd av finmalen kol på lönnved. Genom denna process blir spriten helt ren. Därefter lagras den på hårt rostade fat av Tennessee white-oak mellan 4 och 6 år. Vid 65 års ålder och ungkarl dog Jack Daniel's av blodförgiftning. Han var då traktens rikaste man, bl a grundare av The Lynchburg Bank. Företaget ägs sedan 1956 av familjefirman Brown-Forman som också har andra välkända produkter i stallet; Southern Comfort, Canadian Mist, Early Times Bourbon och Fetzer Vineyards. Drinktips: Lynchburg Lemonade; 4 cl Jack Daniel's, 4 cl Sour Mix och ev Triple Sec skakas med is och toppas med Sprite.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
350 ml | 169 Kr | 58502 | Ordinarie |
500 ml | 229 Kr | 7064404 | Beställning |
700 ml | 299 Kr | 58501 | Ordinarie |
3000 ml | 1325 Kr | 8612008 | Beställning |
3000 ml | 1325 Kr | 7064408 | Beställning |
Kommentarer
Robain
Alex_alkis
MrGnutt
OskarNilsson
dildoe
Flaxmixarn
Peeteer
Hangatyr
generalus
Anderrsss
Aero