Lavit Brut Nature - 2006

MOUSSERANDE VINER 11.5%
Spendrups Vin
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Cava Spanien
Druva
Parellada Macabeo
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Druvor: Macabeo 60 %, Parellada 40 %
Vinifiering: Ett torrt vitt vin blandas med lite jäst och socker och fylls på butelj. Sedan läggs buteljerna i en sval källare. En andra jäsning sker långsamt i buteljen och bildar dels kolsyran som ger den fina moussen, dels angenäma aromer av nötter, jäst och nyrostat bröd. Lavit har legat ungefär 20 månader på butelj, innan jästen togs bort.
Doft: Frisk, ren, elegant doft med inslag av lätt rostat bröd och mogen frukt.
Smak: Medelfylligt, torrt vin med fin, lång fruktsyra och härlig, lång, elegant eftersmak av frukt, nötter och bröd. Fina bubblor, som stannar länge. En modern, elegant kvalitetscava.
Passar till: Servera vid ca 10 grader som aperitif, till förrätter med skaldjur eller fisk.
Liknande artiklar
Kommentarer