Mas des Dames Rouge - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Premum Wines
Skapades 2007-01-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Druvor: Grenache 50%, Carignan 30%, Syrah 20%
Beskrivning: Doften är medelstor med inslag av mörka bär, varma jordgubbar, kryddor och lätt ton av bakelit. Smaken är medelfyllig med varm rund kryddighet i eftersmaken.
Passar till: Till medelkraftiga och lite kraftigare köttanrättningar samt utvalda ostar. Varför inte lammfärsbiffar med vitlöks och örtpotatis samt mustig lök och paprikasås.
Framställning: Egendomen som har anor tillbaks till 1750 ligger vid berges Faugres sluttningar, cirka 20 minuter från Béziers och medelhavet. 2001 köptes egendomen av det holländska paret Aad och Lidewij Kuijpen. Lidewij är vinmakaren men man konsulterar även Oenologen Xavier Billet.
De olika små enskilda vingårdarna runt egendomarna ligger alla på sydsluttningar och jordmånen kalkrika lerjordar med stort inlag av grus och större stenar. Man odlar klassiska druvor som Grenache, Carignan, Alicante Syrah och Mouvèdre och det genomsnittliga skördeuttaget är så lågt som 35 hl/hektar. Alla druvor handskördas och selekteras nogrannt på sorteringsbord. Pneumatisk press används alkoholjäsningen sker på små cementtankar. Vad det gäller de röda vinerna trycks "hatten" av skal och kärnor ner för hand 2 ggr per dag. Ekfat används men aldrig helt nya eftersom man inte vill att ekfatsnyanserna skall överbrygga karaktären från druva och jordmån.
Lagring: Mycket god att dricka idag, men kan även lagras flera år om man så önskar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 105 Kr 8214901 Beställning
Kommentarer