Goue Vallei Cabernet Sauvignon Pinotage - 2005

RÖDA VINER 14%
Sharabu
Skapades 2007-01-14 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Citrusdal Cellar som producerar vinerna Goue Vallei ligger i den lilla staden Citrusdal. Vinerna görs på druvor från den bördiga Citrusdal Valley och de omslutande fantastiska bergssluttningarna. De vackra omgivningarna och de unika förutsättningarna för odlingar har gett dalen namnet "Golden Valley" eller "Goue Vallei" på afrikans. Citrusdal Cellars inriktning på kvalitetsviner i större volymer producerade med ett miljöansvar och ett stort socialt engagemang gör att de är ledande producent av Fairtradeviner.
Druvor: Cabernet Sauvignon 60% och Pinotage 40%
I vingården: Cabernet Sauvignon och Pinotage fungerar perfekt på högplatån Piekenierskloof Mountains med varma dagar och kalla nätter.
I vinkällaren: Jäsningen sker i ståltankar under mycket kontrollerade former vid en temperatur av 26 grader. Första 28 timmarna låter man skalet vara med för att få fram bästa färg och smak. Vinet lagrades separat i 4 månader innan det blandades.
Karaktär: Vinet har kraftiga, bäriga aromer med visst vaniljinslag efter eken från lagringen. Pinotagen ger mogna röda bär och Cabernet Sauvignonen bidrar med kryddighet plus en solid stomme som ger vinet komplexitet. Silkesmjukt och klart att drickas nu!
I siffror: Socker: 3,05g/l, Syra 5,97g/l
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 72 Kr 8224501 Beställning
Kommentarer