Produkttyp: Röda viner - lätta
Färg: Ljus röd.
Doft: God och frisk bärfruktig doft med inslag av körsbär och hallon som drar mot jordgubb och slutar på lätt jordig ton.
Smak: Ganska lätt smak med fast struktur, friskt hallonfruktig i rättfram och rätt torr beaujolaisstil. "Mjukt & bärigt".
Passar till: : Kyckling och annat ljust kött, stekt och grillad fisk, charkuterier, patéer, bacon och korv, vegetariska rätter. Eller bara ett glas utan vidare spisning.
Tillverkning & lagring: Beaujolais framställs traditionellt med kolsyrejäsning, s k macération carbonique, vilket innebär att hela druvklasar får jäsa i ett slutet kar. Det friska, bärfruktiga vinet lagras sällan utan släpps så fort som möjligt.
Färg: Ljus röd.
Doft: God och frisk bärfruktig doft med inslag av körsbär och hallon som drar mot jordgubb och slutar på lätt jordig ton.
Smak: Ganska lätt smak med fast struktur, friskt hallonfruktig i rättfram och rätt torr beaujolaisstil. "Mjukt & bärigt".
Passar till: : Kyckling och annat ljust kött, stekt och grillad fisk, charkuterier, patéer, bacon och korv, vegetariska rätter. Eller bara ett glas utan vidare spisning.
Tillverkning & lagring: Beaujolais framställs traditionellt med kolsyrejäsning, s k macération carbonique, vilket innebär att hela druvklasar får jäsa i ett slutet kar. Det friska, bärfruktiga vinet lagras sällan utan släpps så fort som möjligt.
Kommentarer