Baron de L - 2000

VITA VINER 12.5%
Fondberg & Co
Skapades 2007-01-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Ljust gul färg. Elegant och delikat doft med fruktiga inslag av päron och persika. Där finns också komplexa terroir-toner av bivax och flinta. Smaken är knastertorr med hög fruktsyra och mycket komplex. Den fina frukten balanseras av en stram mineralton och vinet har en mycket lång och elegant eftersmak.
Framställning: Det finns många kända vingårdar längs Pouilly-Fumé. Den mest kända, och dessutom den största, har ägts av den franska familjen Comte Lafond och Ladoucette sedan slutet av 1700-talet.

Baron de L är Baron de Ladoucettes prestigevin från Pouilly-Fumé i Loiredalen. Ägorna har varit i släktens ägo sedan 1787. Vingårdarna ligger i det kulliga landskapet som heter Saint Adelain och den grusiga jordmånen är rik på flinta och kalksten. Vinstockarna är mer än 40 år gamla och de handplockade druvorna kommer från olika delar av vingårdarna i området och de vinifieras naturligtvis separat. Man väljer druvor från de äldsta och bästa vinrankorna och musten är bara från den första pressningen. Musten kallmacererar i 3-5 dagar och jäsningen tar sedan allt mellan 3-6 månader beroende på årgång. Efter jäsningen blandas de olika vinerna samman för att vila på jästfällning i 8-10 månader. Flaskorna vilar minst ett halvår i källarna innan försäljning.
Passar till: Eleganta fiskrätter och lättare kötträtter.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 459 Kr 8368801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer