Villa de Corullon - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Spanien Bierzo
Druva
Mencia
Senaste betygen
Mike
2007-07-06 7
Druvsorter: 100 % Mencia
Framställning: Alla druvorna till detta vin kommer från bergssluttningarna runt byn Corullón. Dessa ligger från 550- 990 meter över havet och är extremt branta. Skördeuttaget är naturligt mycket lågt och ligger på 18 hektoliter per hektar. Vingården sköts med hjälp av mulor eftersom det är för brant för att ta sig fram med traktor. Jordmånen varierar mellan helt skifferdominerade lägen till de som har stora delar kvarts tillsammans med skiffer. Vinet skördades mellan den 5:e September till den 12:e Oktober. Vinet jäste sedan i små öppna ekfat, så kallade Pillages och lagrades sedan i helt nya franska ekfat i 14 månader. Ingen filtrering eller klarifikation skedde innan butrljeringen.
Utseende: Blåröd
Doft: Kraftig, pepprig och örtig doft med tydliga inslag av mineral och citrusblommor.
Smak: Fyllig, koncentrerad, köttig men mycket elegant smak. Tydliga körsbärstoner med inslag av örter, peppar och mineral. Lång eftersmak med markerade men välbalanserade tanniner.
Användningsområden: Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft.
Mike
2007-07-06 7

Liknande artiklar
Kommentarer