Emrich-Schönleber Monzinger Halenberg Riesling Grosses Gewächs - 2005

VITA VINER 13%
Vinovativa
Skapades 2008-02-18 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Tyskland Nahe
Druva
Riesling
Senaste betygen
Årgångar
2005
2006
Halenberg är ett av Tysklands bästa vingårdslägen och Emrich-Schönleber äger häften av den 8 hektar stora vingården. Halenberg ligger med fantastisk sydöstlig exponering och vingården består av blå skiffer vilket påverkar vinernas djup på ett fascinerande sätt.

2005 är ett klassiskt vin på många sätt och många odlare, inklusive Schönleber, gillar de strama syrorna som garanterar vinerna ett långt liv. Skörden genomfördes under närmast perfekta förhållanden och vinerna är eleganta med fin koncentration.
Pappa Werner anser att denna årgång av Halenberg Grosses Gewächs är den främsta versionen hittills och ett bättre betyg kunde nog inte sonen Frank få för sin debutårgång som ansvarig vinmakare.

Vi anser att detta tillhör de främsta torra, vita viner vi provat och vi kan bara be om ursäkt för den minimala allokeringen!

Årgång: 2005
Druvor: 100% Riesling
Klassificering: Monzinger Halenberg QmP
Geografi: Vingården ligger i norra Nahe
Smaktyp: Klassisk
Karaktär: Medelfyllig, ung, aromatisk Riesling-smak med fantastisk renhet, stor koncentration och typisk syra samt imponerande mineraltoner i den mångfacetterade avslutningen. Kan sparas flera år.
Passar till: Lyxiga fisk- eller skaldjursrätter, t.ex. Havskräftor med limeaïoli
Serveringstemperatur: 12°C, bör i dagsläget dekanteras
Total produktion: 5.000
Altitud: 165-195 m.ö.h.
Antal rankor per hektar: 4.600
Skörd: För hand
Skördeuttag: 1 kg per ranka
Framställning: Försiktig, pneumatisk pressning av druvorna följt av jäsning vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Vinerna buteljeras tidigt för att bibehålla maximal fräschör men flasklagras 6 månader innan försäljning.
Lagring: 0-6+ år
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 349 Kr 9751501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer