Betyg
0
Senaste betygen
Vinifiering: Druvorna kommer från stockar som är mellan 35 och 40 år gamla. Skörden var manuell, följd av klassisk rödvinsjäsning i tankar av rostfritt stål. Därefter skalmaceration i drygt 3 veckor. Ca 35 % av vinet lagrades på nya fat av fransk ek, men merparten låg på tank, innan den färdiga cuvéen gjordes.
Doft: Ungdomlig, mycket fruktig doft med inslag av jordgubbar, hallon, timjan och litet fatvanilj.
Smak: Fylligt vin, med balanserade, lena tanniner och smak av röda bär (jordgubbar, hallon), plommon och timjan. Lång eftersmak.
Passar till: Stekta eller grillade rätter av lamm, nötkött eller vilt som rådjur, vildsvin och renkalv. Klarar rätter med ”hetare” kryddning eller rätter med mustiga tillbehör.
Doft: Ungdomlig, mycket fruktig doft med inslag av jordgubbar, hallon, timjan och litet fatvanilj.
Smak: Fylligt vin, med balanserade, lena tanniner och smak av röda bär (jordgubbar, hallon), plommon och timjan. Lång eftersmak.
Passar till: Stekta eller grillade rätter av lamm, nötkött eller vilt som rådjur, vildsvin och renkalv. Klarar rätter med ”hetare” kryddning eller rätter med mustiga tillbehör.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 139 Kr | 9750401 | Beställning |
Kommentarer