Jeanmaire Blanc de Blancs Brut

MOUSSERANDE VINER 12%
Skapades 2007-01-10 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Undefined
2007-04-17 5
Färg: Relativt låg intensitet, gul nyans.
Doft: Relativt stor, frisk med mineralaktig fruktighet, brödigt sädesinslag och frisk, äpplig ton.
Smak: Medelfyllig, frisk, rik fruktighet och elegant, bra mousse. Lång, fruktig eftersmak.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif. Skaldjur, lax, fågel och kaviar. Sushi.

Blanc de Blancs betyder att vinet är gjort enbart på vita druvsorter, och i Champagne innebär det 100 procent chardonnay eftersom det är den enda tillåtna vita druvsorten för Blanc de Blancs. Tre års lagring på butelj har bidragit till den rena, karaktäristiska champagnekaraktären.

Huset Jeanmaire grundades 1933 av André Jeanmaire, en ung vinodlare i Mesnil-sur-Oger i hjärtat av Côte des Blancs, där de bästa chardonnaydruvorna odlas. Med tiden flyttade vintillverkningen till centralorten Epernay, där tillverkning och lagring nu sker 30 meter under markytan i långa vinkällare som sammanlagt är inte mindre än fem kilometer långa!

Jeanmaire äger 83 hektar vingårdar i Champagne och har kontrakt med andra vinodlare om ytterligare 170 hektar. Totalt förfogar man över inte mindre än 108 hektar vingårdar med Grand Cru-status, den högsta kvalitetsklass som finns i Champagne!

Jeanmaire Brut är gjort på en blandning av vin från 10 olika vingårdar i Champagne. Vinet har jäst första gången i små rostfria tankar, följt av en andra jäsning på butelj vid låg temperatur, vilket ger långsammare jäsning med finare bubblor som följd.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 238 Kr 743401 Ordinarie
Undefined
2007-04-17 5

Liknande artiklar
Kommentarer