Domaine de Saint Surin

SPRIT 41%
LWM Wine Import AB
Skapades 2008-12-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Stil
Cognac
Senaste betygen
Druvorna till denna cognac kommer uteslutande från vingården Domaine de Saint Surin som är belägen i distriktet Petite Champagne i regionen Cognac, en 14 hektar stor egendom som inköptes av familjen Tesseron på 1950-talet. Regionen Cognac ligger cirka två timmars bilkörning norr om staden Bordeaux.

Cognacen är framställd av druvorna Ugni Blanc och Folle Blanche. Folle Blanche är idag en något ovanlig druvsort i cognac på grund av att den är svårodlad och ger små skördar. Cognac Tesseron anser att den är viktig då druvan ger produkten ytterligare en dimension (mer finess).

Domaine de Saint Surin är destillerad två gånger i gammaldags skimrande kopparpannor som värms över öppen eld, ut kommer en klar druvsprit som sedan lagras på fat av limousin ek. Lagringstid är cirka 10-12 år.

Karaktäriserande är ljus bärnstensbrun färg, doften är stor och nötig och smaken är ren och elegant med inslag av karamelliserad frukt och choklad.

Visste Du att beteckning Champagne i samband med cognac inte har något med mousserande vin att göra utan kommer från franska ordet “champ” som betyder fält eller slätt.
Liknande artiklar
Kommentarer