BFM Abbaye de Saint Bon-Chien

Information
6 15 7.76

ÖL 11%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,0,0,1,0,1,2,9,2&chds=0,9&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

BFM (Brasserie des Franches-Montagnes)

Ursprung

Schweiz

Leverantör

Brill & Co





Skapades 2009-09-04
av lasseg
La couleur de cette bière rappelle les vins vieux de Bourgogne avec leur rouge tuilé avec un léger col de mousse. Au nez, l’ASBC surprend, car on y retrouve une game d’arômes très étonnants, des épices (cannelle, boisé), des odeurs d’eaux de vies, de fruits mûrs et une pointe réglisse et végétale sèche. En bouche, il faut prendre plus de temps qu’une bière de dégustation conventionnelle: on commence par un velouté, relevé d’un léger carbonique donnant un peu de nerf, pour arriver sur une légère acidité des notes vineuses et une très faible amertume. L’ASBC frappe par sa longueur en bouche et son côté Porto.

Elle convient bien par exemple à un magret de canard ou à un foie gras poêlé déglacé au vinaigre de Modène ou encore à un chocolat amer.
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 1166001 Beställning
Logga in först
Årgång
Myspanda
nästan 4 år sedan (2015-10-23 16:28)
Äntligen får jag smaka denna öl som hag längtat efter och sett fram i mot så mycket! Vilken doft :) SURT! och massor med härliga baciller i :) Väldigt väldigt gott och det är stor smak av fat också, jag har bara en sak att klaga på och det är avsknaden av kolsyra, så god men missar kolsyran... I sura öl brukar det vara lite känsligt med alkoholen, men man känner inte av att denna har 11% alls.
9
Thorsten
mer än 8 år sedan (2011-04-15 19:13)
Frisk, fruktig, syrlig och mycket god. Får utmana Babel med Google på svenska: Färgen på detta öl påminner dem om gamla Bourgogne vin med sina röda kakel med en tunn skum huvud. Näsa, ASBC förvånande, eftersom man finner en mycket fantastiska spel aromer, kryddor (kanel, Woody), lukten av brännvin och mogen frukt och en aning lakrits växt torr. I munnen, ta längre tid än en konventionell ölprovning: det börjar med en soppa, kryddat med en lätt kol som ger lite nerv att komma till en liten surhet vin och av en mycket låg bitterhet. Den ASBC är slående för dess längd i munnen och hans sida Porto. Det är väl lämpad för t.ex. en anka eller foie gras deglazed med balsamvinäger eller bittersöt choklad. Gillar speciellt "det börjar med en soppa, kryddat med en lätt kol som ger lite nerv" :-)
9
lasseg
ungefär 10 år sedan (2009-09-04 21:43)
Ojojoj.. jösses. Det här är på gränsen till en tia.. så nära man kan komma. Det hela handlar om en fet 11%-ig Biere de Garde som man på gamla tiders maner lagt på träfat ett år eller så. Det är alltså inte en spontanjäst öl, men resultatet skiljer sig inte alltför mycket. Det hela är ganska likt en flamländsk röd (eller modern Amerikansk Sour Ale för den delen). Jag hittar toner av lösningsmedel (ja, aceton), ättikssyra, Brettanomyces och alkohol. Det hela är inte helt olikt en ung Duchesse de Bourgonge på ryssfemmor. Följ mitt råd och låt den här rackarn lugna ner sig i tre år, den kommer bli en klockren tia! Jag tror att den höga alkoholhalten gör att den här har otroligt hög lagringspotential.
9
Ljunkan
ungefär 10 år sedan (2009-07-03 15:59)
Ett fantastiskt öl. Om man gillar sura grejer dvs.
10
andersand
mer än 10 år sedan (2009-06-17 23:13)
Riktigt gott öl med många dimensioner och nej, det blir aldrig tråkigt heller.
9
lasseg
mer än 10 år sedan (2009-05-28 14:06)
Översatt mha babelfisken: \"The color of this beer recalls the old wines of Burgundy with their red brick colour with a light foam collar. On the nose, the ASBC surprises, because one finds there a range of very astonishing flavours, spices (cinnamon, wooded), brandy, ripe fruit and some liquorice and dried vegetable. In the mouth, it is necessary to take more time than a beer of conventional tasting: at first velvety, raised of light carbonic giving a little nerve, to arrive on a light acidity of the vinous notes and a very low bitterness. The ASBC strikes by its length in mouth and its Oporto side. It is appropriate well for example for a steaklet of duck or foie gras stove thawed with the vinegar of Modena or for a bitter chocolate.\" Hmm.. jag antar att Altavista har lite jobb kvar att göra med sin översättningstjänst.. inte helst miserabelt dock :-)
9