Coeur de Lion Blanche de Normandie

SPRIT 40%
Symposion
Skapades 2009-12-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Normandie
Senaste betygen
Blanche de Normandie är en innovation inom familjen calvadosdrycker skapad av den legendariske producenten Christian Drouin på Coeur de Lion.

Detta är en ung och olagrad Eau-de-Vie producerad på destillerad äppelcider. Genom att inte lagra destillatet på ekfat bibehåller man all fruktighet och fräschör från äppeldestillatet. För att det unga destillatet inte ska bli eldigt och rivigt tummlar man den unga spriten och tillsätter därmed syre vilket luftar spriten och ger den en mognad som minskar eldigheten.

I Normandie är det brukligt att inmundiga ett glas kylt olagrat äppelbrännvin, mitt i en större måltid för att rensa smaklökarna. Lokalbefolkningen kallar det för trou normand, vilket kan översättas med ”det normandiska hålet” – alltså en vilopaus i måltiden.

Normanderna själva menar att olagrat äppeldestillat har en undergörande verkan på matsmältningen, inte minst tack vare den lite hårda syran som finns. Idag ersätter många bättre restauranger den lilla supen med en frisk sorbet eller granité av äppelsprit.

Färg: Klar med lätt antydan till halmgult.
Doft: Komplex, frisk och mycket äppelfruktig i rikt aromatisk stil.
Smak: Frisk, fräsch och fruktspäckad med härlig äppelsötma. Fräsch och kort eftersmak.
Passar till: Perfekt som bas i drinkar, som en aperitif eller användas som ett alternativ till grappa efter maten. Fungerar även strålande i matlagning.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 430 Kr 7051801 Beställning
Kommentarer