Kies Grüner Veltliner - 2004

VITA VINER 12.5%
LWM Wine Import AB
Skapades 2007-04-10 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Sockerhalt: 4,2 gram/liter
Syrahalt: 6,8 gram/liter

Kurt Angerer finner vi i Lengenfeld i distriktet Kamptal där företaget framställer högklassiga viner med en viss stramhet och elegans. Familjen Angerer har producerat vin i området sedan 1848. Kurt Angerer är en kul, trevlig och mycket ambiös kille med en stor personlighet som tidigt bestämt sig för att utvandra till Australien för att odla vin men som när Österrike blev medlem i den Europeiska Unionen såg nya möjligheter i Europa och beslöt sig för att stanna och föra familjetraditionen vidare.

Han jobbar mycket med sitt terroir (jordmån) för att skapa unika viner från den jord där druvorna växer. Därav de olika beteckningarna på Kurts viner som här Kies (växtplats med rött grus), men Weingut Angerer har också produkter som Loam, Eichenstaude, alla ett uttryck för sitt specifika terroir.

Kies 2004 är ett torrt vitt vin som är framställt av 100% Grüner Veltliner, som är Österrikes mest odlade druva. Vinet har jäst med noggrann temperatur kontroll i rostfria tankar cirka två veckor.

Kies har en medelstor, varm och fruktig doft av gröna äpplen. Elegant med en kryddighet och mineraler. Smaken är fyllig, frisk, fruktig och med massor av mineraler. Vinet har en mycket bra balans med en fin struktur och en lång eftersmak.

Passar utmärkt att servera till ljust kött, t ex en äkta wienerschnitzel men är också mycket bra till soppor, getost och smakrika (t ex rökta) fiskrätter. Serveras vid 10-12°.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 154 Kr 8159001 Beställning
Kommentarer