Loimer Spiegel Grüner Veltliner - 2007

VITA VINER 13%
Mondo Wine Sweden AB
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Druva: 100% Grüner Veltliner
Framställning: För att tillvarata så mycket terroir som möjilgt till vinet lät man inte musten genomgå klarning utan fördes direkt över det på traditonella ekfat, 2500 liters. På ekfaten skedde jäsningen med den naturliga jästen på druvans skal från vingården. Vinet rackades första gången i februari för att sedan få ytterligare vila på den kvarvarande fina jästfällning fram till buteljeringen som skedde i september året efter skörd.
Vinet: Spiegel är ett vingårdsläge med sydlig solexponering, 250 m ö h, som sträcker ut sig framför byn Langenlois. Jordmånen är ljus sand ovanpå ett
40 meter tjockt lager loess som är kalk, fossiler och sötvattensnäckor som här ger möjlighet för vinrankans rötter att ta upp vatten och näring djupt ner i den väldränerade jorden. idealt läge för Grüner Veltiner och skörden bjuder på mycket aromatiska och koncentrarade druvor. En massiv Grüner med ett långt liv framför sig.
Producenten: Vinmakaren Fred Loimer utveklade tidigt sin passion för vinodling och om han fick bestämma själv höll han hellre till i vingården med sin far än satt i skolbänken under sina pojkår. Samtidigt som Fred Loimer idag är en av Österrikes topprankade har han ännu inte klivit fram i rampljuset på den stora arenan. År efter år imponerar han med Grüner Veltliner och Riesling
som står för hög kvalitet och tydlig spegling av Kamptals terroir och micorklimat. Egendomens vingårdar är mångfacetterade 30 hektar och där varje ried, cru, har sin distinkta karaktär. Efter oenologutbildning och läroperiod kom Fred hem till gården och ett generationsskifte följde med medföljande förändringar i form av teknikmodernisering, ändrat skördeuttag, experimentlusta med ekfat och införande av malolaktisk jäsning. Fokuseringen ligger på att göra högkvalitativa viner som ska spegla Loimer och Kamptal.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 249 Kr 9958001 Beställning
750 ml 319 Kr 8284701 Beställning
Kommentarer