Färg: Medelhög intensitet, halmgul nyans.
Doft: Medelstor, frisk och mineralrik med inslag av äpplen.
Smak: Medelfyllig, frisk och fruktig med toner av äpplen och krusbär.
Konsumtion: 0-2
Användning: Lättare fiskrätter, skaldjur och skaldjurssallader. Grillad sparris.
När spanjorer talar om att en person är "de ley", menar de att han är pålitlig. Baron de Ley antyder således att vi har att göra med en ovanligt pålitlig baron, och detsamma kan sägas om flaskans innehåll.
Barón de Ley som grundades 1985, är en av Riojas yngsta bodegor. Trots det har man redan blivit kända som en av de främsta riojaproducenterna, både vad gäller tekniskt kunnande och kvalitetstänkande. Berömmelsen grundar sig främst på firmans röda viner, men man gör också en mindre mängd vitt vin. Barón de Ley Bianco är gjort på 100 procent viura. Vinet har jäst tillsammans med skaldelarna vid 19 graders temperatur i 15 dagar. För att bevara den naturliga friskheten har det inte lagrats på ekfat.
Doft: Medelstor, frisk och mineralrik med inslag av äpplen.
Smak: Medelfyllig, frisk och fruktig med toner av äpplen och krusbär.
Konsumtion: 0-2
Användning: Lättare fiskrätter, skaldjur och skaldjurssallader. Grillad sparris.
När spanjorer talar om att en person är "de ley", menar de att han är pålitlig. Baron de Ley antyder således att vi har att göra med en ovanligt pålitlig baron, och detsamma kan sägas om flaskans innehåll.
Barón de Ley som grundades 1985, är en av Riojas yngsta bodegor. Trots det har man redan blivit kända som en av de främsta riojaproducenterna, både vad gäller tekniskt kunnande och kvalitetstänkande. Berömmelsen grundar sig främst på firmans röda viner, men man gör också en mindre mängd vitt vin. Barón de Ley Bianco är gjort på 100 procent viura. Vinet har jäst tillsammans med skaldelarna vid 19 graders temperatur i 15 dagar. För att bevara den naturliga friskheten har det inte lagrats på ekfat.
Kommentarer