Noé Pedro Ximénez Muy Viejo

STARKVIN 15.5%
Nigab
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Jerez
Stil
Sherry
Druva
Pedro Ximénes
Senaste betygen
Grodan boll
2008-02-21 10
Karaktäristik:
- Mörk mahogny.
- Stor, varm doft av soltorkad frukt och torkade fikon.
- Mycket sött, koncentrerat vin av torkad frukt. Inslag av russin, choklad och lakrits.
Passar till: De kraftiga och smakrika desserter såsom choklad och nötkakor. Även gott till lakritsglass. Servera lite kylt (16 grader).
Lagring: Kan sparas med vinner inte på lagring.
Vinet: Alla pedro ximénezdruvorna till detta vin kommer från Gonzalez-Byass egna vingårdar i ”Jerez Superior” området. Vinet har dels lagrats som ”vintage sherry” i 20 år och dels i solerasystem ytterligare 10 år. Medelålder på detta vin blir således ca 30 år.
Producenten: Gonzalez-Byass startades redan 1835 av Manuel Maria Gonzalez Angel. Företaget fick sitt namn då engelsmannen Robert Blake Byass gick in som partner. Gonzalez-Byass har sedan starten varit en av de ledande producenterna av sherry. Förutom sherry producerar man vin på många andra håll i Spanien och är en av de ledande producenterna av brandy i Spanien.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: I det flacka landskapet runt staden Jerez i sydligaste Spanien breder stora vingårdar ut sig, där man odlar druvorna till produktionen av sherry. De bästa vingårdarna har en tät, kalkhaltig jordmån som kallas albariza, som bevarar fuktigheten under de brännheta somrarna och ger druvor med en perfekt syrabalans. Druvorna till Tio Pepe kommer uteslutande från Albarizavingårdar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 157 Kr 9961102 Beställning
Grodan boll
2008-02-21 10

Kommentarer