Pedro Ximenez Duquesa

STARKVIN 18%
Viña Española
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Jerez
Stil
Sherry
Druva
Pedro Ximénes
Senaste betygen
Lagring: Solera
Serveringstemp: 16-18ºC
Druvor: Pedro Ximenez (100%)
Beskrivning: Mörkbrun färg med grön kant. Stor, utvecklad doft med inslag av sirap, kaffekaramell, dadlar, fikon, lakrits och örter. Simmigt söt, koncentrerad smak med inslag av dadlar, fikon, russin, sirap, kaffekaramell och kola.
Producent: Sanchez Romate
Någon gång under 1750-talet kom Don Juan Sanchez de la Torre till staden Jerez de la Frontera med intentionen att arbeta med den lyckade vinframställningen. 1781 grundade han sin egen vingård, han blev snabbt populär bland stadens invånare då han förutom att göra viner av excellent kvalitet ägnade sig befrämja utbildning och konst i Jerez de la Frontera.

Sanchez Romate Hnos, som har mer än 200 års erfarenhet är en utav Spaniens äldsta vingårdar. Idag är det en av få som fortfarande styrs av familjer från Jerez. Detta har lett till att man har kunnat behålla sin tradition och att kunna göra sin vinframställning på ett hantverksmässigt sätt. Detta gjorde att man redan 1917 blev utnämnd till Proveedora del Sacro Palacio Apostólico dvs. leverantör till det heliga apostel palatset.
Kommentarer