Les Douze - 2007

RÖDA VINER 13%
Bibendum
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Beskrivning: Mörk och djup ungdomlig färg med blå-lila toner. Doften är fyllig och packad med mörk bärighet. Mörka körsbär och en härlig kryddig ton av torkade örter och peppar. Doften avslutas med välintegrerade rostade fattoner.

Lång kraftfull smak av mörka, lätt kärniga bär som körsbär. Strävheten är markant men väl balanserad med den fylliga bärigheten och de rostade fattonerna.
Passar till: Detta smakrika vin är gott till kraftiga kötträtter på nöt eller gärna vilt. Vinets kryddiga ton gör det utmärkt till grillad mat. Smakrika ostar är också väldigt gott till.
Framställning: Les Douze – de tolv, syftar på de vingårdsägare som samlat sina bästa druvor från deras bästa växtplatser till detta vin. Michael, Patrick, Philippe, Lionel, Yannick, Nicolas, Vincent, Josie, Francois, Eric, Didier och Jean-Luc har alla bidragit för att skapa ett extraordinärt vin från Fitou. Alla vingårdsägarna är medlemmar i kooperativet Mount Tauch som varit väldigt framgångsrik i Sverige. De ligger bakom de i Sverige välkända vinerna: Reserve de la Condamine och Terroir de Tuchan.
Lagring: Vinet är gott att njuta nu men kan definitivt sparas i några år. Lagring i tre till fem år kommer att göra vinet rundare och mjukare.
Smaktyp: Rött vin fylligt
Druvor: Carignan 50%, Grenache 30%, Syrah 20%
Hemsida: www.cru-fitou.com
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8621501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer