Barbera d'Alba Vigneto Basarin - 2007

RÖDA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2009-09-05 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Italien Barbera d'Alba
Druva
Barbera
Senaste betygen
Druvsorter: 100% Barbera
Framställning: Druvorna kommer från 70 år gamla stockar i vingården Basarin och skördas vid hög mognad i slutet av oktober. Musten jäses i rostfria ståltankar med 8-10 dagars maceration, men dras över till nya franska barriques för att slutföra jäsningen (detta ger ett vin med större kraft och rondör och bättre integrerad ek). Vinet undergår malolaktisk jäsning i faten och en total mognadstid på 15-16 månader.
Utseende: Mörkt körsbärsröd färg med liten purpurton.
Doft: Stor, yppig, intensiv och generöst fruktigt doft i modern stil med en tät och lite kryddig körsbärsfrukt och med en tydlig men mycket fint integrerad fatton.
Smak: Drygt medelfyllig, tät och massivt fruktig smak med sötaktigt saftiga toner av mörka körsbär, en god till frisk syra, tydlig men integrerad strävhet och en lång, elegant och rik eftersmak med kraft. Ett förnämligt exempel på den moderna storslagna stilen av Barbera.
Användningsområden: Framför allt serveras den här typen av vin till smakrika rätter av kött och vilt. Komplettera gärna med smakrika tillbehör som svamp och rotsaker, gärna kryddat med vitlök och färska örtkryddor. Låt gärna ett krämigt tillbehör ingå i rätten (grädde, smör, potatispuré, risotto och liknande) för att runda av strävheten och matcha den rika frukten. Vinsåser får gärna ha en smaksättning av balsamvinäger. Vinner på luftning i karaff och servering i glas med stora kupor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 209 Kr 8811901 Beställning
Kommentarer