Mitolo Jester Shiraz - 2007

RÖDA VINER 14.5%
Mondo Wine Sweden AB
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2007
2010
Druva: 100% Shiraz
Framställning: Frukten kommer från Villungadistriktet i Mc Laren Vale, Jordmånen är här grå lerjord över sansdsten blandat med svart Biskaya lera. Denna kombinerad med det maritima klimatet ger en jämn mognadsperiod och resulterar i viner med rika fruktaromer och mogna tanniner. 2005 som årgång bjöd på en vinter med relativt mycket regn. Vinrankorna knoppade sig tidigt och slog ut väl. Sommaren var mild och tillät rak uppbindning ända fram till skörd. Minimal bevattning som resulterade i en utmärkt och jämn mognadsperiod. Kvaliteten på Shiraz och Cabernet Sauvignon druvorna anses som mycket god.

Skördeuttaget är 70 hektoliter per hektar. 30% jäser på rostfria ståltankar. Frukten får jäsa tillsammans med sitt skal på låg temperatur för att framhäva den klara och rena bärigheten. Därefter pressing och jäsning på ekfat där den malolaktiska jäsning ägde rum naturligt. Lagring sedan 2 till 3 år använda fat (faten som GAM vinifierats i) där 70% är av fransk ek och 30% amerikansk.

Om vinet: Mörk purpur. Koncentrerad svartvinbärsfrukt i doften med plommon, choklad och inslag av fat. Smaken bjuder på rik mörk frukt tillsammans med mörk choklad och mjuka tanniner. Generös eftersmak
Om producenten: Familjeägda Mitolo Wines grundades 1999 av Frank och Simone Mitolo. Deras vision är att skapa individuella och hantverksmässiga viner som bygger på passion och en kompromisslös hängivenhet för kvalitet. Vinmakare Ben Glaetzer blev samarbetspartner 2001. Franks affärserfarenheter och kunskap om jordbruket tillsammans med Ben Glaetzers vinmakartalang är en mycket god kombination vars resultat vi bara sett början på.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 8281201 Beställning
Kommentarer