Cuvée des Comtes Éguisheim Gewurztraminer - 2000

VITA VINER 13.5%
Premium Wines
Skapades 2007-02-12 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Vita viner, druviga & blommiga, torra
Beskrivning: Stor nästan rökig doft som fyller på med klassiska inslag av kryddor.Torr, fyllig aromatisk stor smak med härlig kryddighet och ren mycket bra syra.
Passar till: Passar som aperitif, utmärkt till gåslever, lax samt till diverse ostar. Maten måste vara kraftig för att komma till sin rätt med detta stora vin.
Framställning: Efter alkoholjäsningen har vinet fått vila på rostfria ståltankar och traditionella fat fram till buteljering. Man använder sig av mycket traditionella metoder i vinframställningen men med modern utrustning. De har inget laboratorium utan testar och väljer helt baserat på provsmakning. Marc Beyer gör alla sina viner torra (undantaget Vendange Tardive och Selection de Grains Nobles). Man är helt emot trenden att göra viner med lite restsötma för att lyckas bättre i provningar. I stället är de helt fokuserade på Gastronomi, vinerna skall drickas till mat!
Det finns ingen annan producent i Alsace som är listade på så många stjärnkrogar i Frankrike som Léon Beyer. Vinerna är dessutom mycket långlivade.
Lagring: Vinet passar att drickas ungt, men utvecklas väl vid några års lagring. 15-20 år är ingen ålder för detta vin.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 289 Kr 9767201 Beställning
750 ml 319 Kr 8201401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer