Mero

Petter Broberg

Om
  • Bor i Göteborg
  • Ungefär 36 år
  • Online: mer än 9 år sedan
  • Antal inlogg 4
  • Medlem mer än 14 år

Achievements
  • 50 Kommentarer
  • 20 Betyg
Användaren har inte skrivit något om sig själv än.
Användaren har inte skapat någon artikel än
Källaren är tom :(
Inköpslistan är tom :(
Kommentarer
The Macallan 12 Years
Klassiker som trots bara 12 år i tunnorna är väldigt rik. Mycket sherry både i näsan och munnen, len och relativt lång balanserad eftersmak. 8,3 utan hänseende till pris. 9,4 med hänseende till pris (ja den är så bra)
8
Tomatin 25 Years
Det är en hård värld för whiskytillverkare när jag inte kan ge den här whiskyn mer än 7/10. För den här whiskyn är verkligen god och i en bedömning utan hänseende till pris och andra whiskysorter hade jag gett den ett bättre betyg. Såväl aromen som smaken domineras av torkad frukt som bränt socker, smaklökarna snappar även upp en del trä som min näsa missade. Den är bra, den är riktigt bra, och tack vare halvflaskan kanske jag till och med köper den igen. Det finns hur som helst whisky som jag finner mycket mer spännande och utmanande för samma slant fast på helflaska. Det är alltså inte helt "prisvärt" om man ska tänka i de termerna. Men värt att upprepas återigen, det är gott!
7
The Glenlivet Nàdurra 16 Years
Mycket prisvärd CS av glenlivet. Mycket röda äpplen men även en del nougat, kryddor och vanilj. Min enda invändning är att den är något tunn. En god 8 är den hur som haver värd!
8
Nikka From The Barrel
Läder, tobak, smörkola, en aning rökighet och blommighet i bakgrunden, allt i en underbar kombination. 379 kr på bolaget (50cl) är ofattbart billigt, hade det stått en etta till framför priset tror jag ingen hade blivit förvånad efter att ha smakat på denna underbara japan. klar 10. PS whiskyn är på 51 procent men vattna den sparsamt, jag använder ungefär 1/2 matsked på 4 cl, mer vatten för inte fram smaken mer utan sänker den bara!
10
Aberlour a'bunadh
Härlig komplex whisky med många dofter och smaker. Dominant är bitter choklad och apelsin, i bakgrunden figurerar lite mynta och andra kryddor jag inte riktigt kan sätta fingret på, härlig! den är extremt prisvärd och rekommenderas varmt! 9/10 pga att jag inte riktigt kan bestämma mig för om myntan verkligen är nödvändig i en redan så rik whisky.
9
The Hakushu 12 Years
En japan med en härlig smak av havet. mycket sälta både i arom och munnen, den har även en härlig blommighet och lite äpplen i registret. Klart väl värd sina 500 riksdaler! Rekommenderas!
8
Budweiser
Lite väl mycket besvär för en enkel lager poly? Ta den ur kylen och drick på flaska, helt ok öl
5
Slottskällans Slottslager
Tja vet inte om man kan hitta en bättre lager i samma prisklass, tyckte den var riktigt god, för er som inte gillar passionsfrukt är den dock inget att ha...
9
Great Divide Hercules Double IPA
Missförstå mig rätt nu när jag säger att jag blev en aning besviken (har bara tagit en så det kan komma att ändras). vanligtvis fullkomligt älskar jag great divide, tycker att Hibernation ale, båda Yeti ölen och titan Ipa är helt underbara. Här känns det som man tagit Titanen, gjort den lite starkare och tillsatt en viss bränd smak och ja i min mening är det inte bättre. Med det sagt ¨så hade jag oerhörda förväntningar så betyget borde kanske vara högre... great divide har fortfarande i mitt tycke kanske det bästa ölsortimentet av alla bryggerier, Great Minds Drink Alike!
8
Lindemans Kriek Cuvée René
Smakar mycke körsbär och en del hallon, passar otroligt bra till tårta och lite sötare bakelser!
8