Ingwe Reserve Alain Moueix

RÖDA VINER 13.5%
Domaine
Skapades 2009-11-13 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Området: Distriktet Stellenbosch ligger ca 5 mil öster om Kapstaden. Den kyliga vind som blåser in från False Bay ser till att hålla temperaturen på behaglig nivå, och vinerna blir ofta eleganta.
Producenten: 1995 träffades Alain Moueix och Graham Knox av en händelse på en auktion i Troncais i Frankrike. Alain Moueix, som bland annat äger Château Fonroque i Saint Emilion och är känd som negociant i Libourne, blev tipsad av Graham Knox att köpa en egendom på 40 hektar med utmärkt läge mot Atlanten. Graham Knox är känd vinmakare och vinprofil i Sydafrika, där han bland annat producerar Stormhoekvinerna. 1997 köpte Alain Moueix egendomen Ingwe Estate och planterade de ädla röda druvsorter som idag täcker 29 hektar. Sorter som cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec och lite petit verdot sattes i jorden. Shiraz och sauvignon blanc nyplanterades också för att komplettera de redan existerande vinplantorna av dessa sorter.
Vinet: Ingwe 2004 är en bordeauxblend av merlot 56%, cabernet sauvignon 34% och cabernet franc 10%. Efter skörd, olika tider för de olika druvsorterna, jästes de separat. Efter malolaktisk jäsning gjordes blenden av de olika komponenterna. Därefter placerades vinet på franska ekfat i 18 månader. Ingwe är firmans bästa vin och har fått många utmärkelser i olika vintävlingar.
Karaktär: Mörk röd färg. Ganska stor doft med fruktighet och inslag av ceder och mynta och lätt rostad ton. Medelfylligt och smakrikt med en komplex smak av ceder, mynta choklad och en rostad ton. Vinet är balanserat med en rik god lång eftersmak
Serveras: Serveras vid 18°C till lamm eller nötkött. Prova gärna örtmarinerade lammkotletter och en smakrik potatisgratäng.
Lagring: Vinet är färdigt att dricka nu, men kan med fördel sparas ytterligare tre år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 208101 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer