Grappa del Museo

SPRIT 40%
Bibendum
Skapades 2007-06-11 av iglaset
Betyg
1 1 0.0
Ursprung
Italien
Stil
Grappa
Senaste betygen
herminator87
2011-06-29 5
Beskrivning: Stor, druvig doft med inslag av russin, torkade frukter, halm och pomeransskal. Druvig, balanserad, aningen oljig smak med inslag av russin, torkade frukter och citrus.
Passar till: Serveras rumstempererad som avec eller digestif
Framställning: Jacopo Poli är en av världens ledande Grappatillverkare. Destilleriet ligger i Bassano som anses vara Italiens centum för Grappatillverkning. Grappa de Bassano har destillerats av restprodukter från vintillverkningen. Poli använder helt färska pressrester så direkt efter pressningen körs de till fabriken där de omgående destilleras. Att destillering kan ske beror på att pressresterna innehåller en viss del alkohol. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Grappan har efter destilleringen en alkoholhalt på 75% och blandas ned med destillerat vatten till 40%.
Lagring: Buteljen bör förvaras stående. Efter buteljeringen sker ingen ytterligare mognad eller utveckling av produkten. Den kommer därför att smaka likadant om man väljer att spara den i ett par år. Öppnad butelj håller optimal kvalitet i minst tre månader. Efter längre förvaring kan produkten börja åldras.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 249 Kr 30602 Ordinarie
herminator87
2011-06-29 5

Kommentarer
herminator87
Inte fan är det gott men det kanske inte heller är meningen:)
5