Betyg
0
Senaste betygen
Framställning: Efter skörd låter man äpplena (flera olika sorter) eftermogna. De krossas sedan och musten jäses till en aromatisk cider på cirka 5-6% alkoholhalt. Denna cider destilleras två gånger i kopparpanna och den rena äppelspriten får sedan mogna i fat av olika storlek i minst 3 år.
Utseende: Ljust bärnstensfärgad.
Doft: Medelstor, ung och eldig doft med en intensiv och söt äppelnyans, något elegant och med en liten touche av vanilj.
Smak: Medelfyllig, ung och frisk smak med diskret sötma, ren och fin äppelkaraktär och en ung, kort och något eldig eftersmak med en liten vaniljnyans.
Användningsområden: Serveras framför allt efter maten, eller mitt i en större måltid (lätt kyld), då i små tulpanformade glas (ej i cognackupor - då mildras spritens finare dofter samtidigt som alkoholen blir fränare). Man kan också använda denna calvados till flambering.
Utseende: Ljust bärnstensfärgad.
Doft: Medelstor, ung och eldig doft med en intensiv och söt äppelnyans, något elegant och med en liten touche av vanilj.
Smak: Medelfyllig, ung och frisk smak med diskret sötma, ren och fin äppelkaraktär och en ung, kort och något eldig eftersmak med en liten vaniljnyans.
Användningsområden: Serveras framför allt efter maten, eller mitt i en större måltid (lätt kyld), då i små tulpanformade glas (ej i cognackupor - då mildras spritens finare dofter samtidigt som alkoholen blir fränare). Man kan också använda denna calvados till flambering.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 449 Kr | 7063001 | Beställning |
Kommentarer