Renwick Estate Chardonnay

VITA VINER 13.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-02-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vinberedning: Renwick Estate, Marlborough, Nya Zealand. Druvorna har handplockats i mitten av april, skonsamt pressade i en champagnepress. 60% av juicen har jäst i ny fransk ek och resten i ett år gamla ekfat under 9 månader. Liten, delvis malolactisk jäsning föratt få en mjukare naturlig syra. Vinet har legat på sin jästfällning under lagring.
Färg: Gyllengul.
Doft: Vinet har doft av söt persika och havre med en aning rökig ek.
Smak: Smaken är mjuk och krämig med mogen persika och stenfrukt karaktärer tillsammans med smaken av kex. Fyllig och rik med en lång rostad eftersmak.
Serveringstemp: ca 10-12°C.
Hållbarhet: Kan lagras i 3-5 år.
Vin och mat: Detta vingårdsvin med karaktär och elegans är utmärkt till Osso Bocco, kokt kalvlägg, kompletterat med friska grönsaker som sparris och vårprimörer. Fiskvalet kan vara en halstrad gös med ljummen potatissallad.
Producent: Med vingårdar i Gisborne, Hawke’s Bay, Waipara och Marlborough producerar Montana både stilla och mousserande viner av värlsklass. I Marlborough planterades de första vinrankorna så sent som 1973. Idag har distriktet dock lika stor production som det större Hawkes Bay som är en av landets älsta vinregioner. Marlborough´s skyddande läge mellan bergen och havet ger ett extraordinärt klimat, och är en av anledningarna till dess stora framgång.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 8515001 Beställning
Kommentarer