S.to Ippolito - 2002

RÖDA VINER 13%
Primewine Sweden
Skapades 2007-03-12 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Toscana Italien
Druva
Merlot Syrah
Senaste betygen
Druvsorter: 50% Merlot och 50% Syrah
Framställning: Musten jäses vid 30-32 grader med cirka 15-20 dagars skalkontakt och kontinuerlig "pumping over" av skalkrosset för att öka extraktionen. Den höga temperaturen gör att vinet får en mörk färg samt mjuka tanniner. vinet mognar sedan i franska ekfat under 12 månader.
Utseende: Ung, mörkt purpurröd färg.
Doft: Stor, ung och intensiv doft med en tydligt kryddig ton av Syrah (som har en framträdande roll i vinets karaktär) och med fina nyanser av lakrits, viol och bränt gummi. Dessutom en liten ton av vinbär och rostade ekfat.
Smak: Drygt medelfyllig, modern och kryddig smak med generös fruktighet, fint balanserad syra och en ungdomlig strävhet som dock bäddas in fint av den rika frukten. Lång eftersmak med en tydlig ekfatston.
Användningsområden: här krävs smakrika rätter, gärna av kött eller vilt, som har kraftiga mörka vinsåser med sydfranska örtkryddor. Ett tillbehör med krämig konsistens fångar upp vinets unga strävhet på ett positivt sätt. Med ordentlig luft eller ett till två års mognad passar vinet också till smakrika, lagrade ostar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 269 Kr 8617301 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer