Dürkheimer Abtsfronhof Riesling Kabinett - 2005

VITA VINER 12.5%
Winepartners
Skapades 2007-11-29 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Pfalz
Druva
Riesling
Senaste betygen
Druvor: Riesling 100%
Beskrivning: Finstämd doft med inslag av gröna äpplen, citrus och mineral. Vinet är friskt fruktigt och fylligt med välbalanserad frukt, syra och restsötma.
Framställning: Jordmån: Mycket blandad jordmån bestående av granit, kalksten, gnejs och kalkhaltig lera. Växtplats: Vingården Abtsfronhof ligger i Dürkheim och är mycket högt ansedd. Vingårds skötsel: Rankorna binds upp högt på ståltråd för att inte drabbas av mark frost på våren. Vinifiering: Skörden sker för hand i oktober. Klasarna packas i små backar och körs omgående till vineriet. Druvorna pressas försiktigt och förs sedan över till rostfria stål tankar där alkohol jäsningen sker. Alla druvor och lotter jäses för sig i temperatur kontrollerade ståltankar. Lagring sker till största delen även den på ståltank.
Lagringsmöjligheter: Vinet är mycket fint att dricka nu men kommer att utvecklas ytterligare vid lagring. Det kan sparas i 3-5 år till om bra lagringsmöjligheter finns.
Passar bra till: Skaldjur, smakrika fiskrätter samt väl lagrade hårdostar. Helt vegetariska rätter med lite kraftigare kryddning passar också bra.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 85 Kr 9972501 Beställning
750 ml 106 Kr 9972501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer