ZGM Riesling Classic

VITA VINER 12.5%
Bibendum
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Pfalz
Druva
Riesling
Senaste betygen
Årgångar
2006
Smaktyp: Vitt vin torrt
Beskrivning: Ljus grönskimrande gul färg. Intensiv, ren och fräsch doft av grön fruktighet med aromatiskt inslag. Torrt och fräscht vin med pigg syra och rik lätt söt fruktighet av persika och päron. Lång frisk eftersmak med smak av citron och lime.
Passar till: Vinet är perfekt som aperitif med sin friska syrlighet och söta fruktighet. Men det är också ett bra matvin. Till rätter på fisk och skaldjur men också härlig till bl a somriga sallader med t ex ost och charkuterier. Rätter med Asiatiskt stuk kan också vara perfekta med vinets friska syra och lätta sötma som passar bra till ”het”mat.
Framställning: Vinet är gjort av utvalda druvor från odlare där ZGM har full kontroll på druvornas kvalité och mognad. Ansvarig vinmakare, vars namn också pryder etiketten, är Thierry Fontannaz. Vinet är vinifierat enligt moderna metoder med kylkontrollerade rostfria ståltankar. Classic på etiketten står för att vinet kommer från ett vinodlingsområde och är gjort på klassiska druvor.
Vinet är försett med plastkork. Ett tecken på kvalité och ambition hos vinmakaren då vinet kan inte drabbas av den så annars förekommande defekten – korkdefekt.
Lagring: Drick det nu medans det är ungt och fräscht. Vinner inte på lagring.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 67 Kr 727401 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer