Milton Park Chardonnay - 2009

VITA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2010-03-02 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Ljus halmgul färg med frisk doft av exotisk frukt och honung som fått en lätt kryddig och smörig ton av lagringen på fransk ek. Frisk och kryddig eftersmak.
Passar till: Ett bra buffévin som med fördel även kan serveras till kallskuret kött och fågel såväl som till kokt eller lätt halstrad fisk.
Kvalitetsfaktorer: Östra Barossa tillhör ett av Australiens svalaste distrikt med milda somrar och kalla, regniga vintrar. Vingårdarna ligger på mellan 390 och 500 meters höjd vilket ger en svalare medeltemperatur än i övriga Barossa och en längre mognadsperiod åt druvorna. Jordmånen är relativt stenig och mager vilket främjar en hög syranivå i vinerna. Vinet jäser vid sval temperatur och delar av det vilar extra länge på jästfällningen för att addera ytterligare komplexitet. 20% av vinet lagras på franska fat i sex månader.
Kort om: Thorn Clarke är ett mycket kvalitetsfokuserat familjeföretag i sjätte generationen i Barossa. Idag drivs företaget av Sam Clarke tillsammans med hans mamma Cheryl och syster Nicole. Tack vare sina moderna bevattningsanläggningar odlar man vin på helt unika lägen i Barossa som de senaste åren även fått stor uppmärksamhet utanför landet, bl.a. av Robert Parker och Wine Spectator.

Första vinet för Thorn-Clarke släpptes 2002, men släkten har varit involverad i Barossas vinindustri sedan 1870-talet. Företaget var då även framgångsrikt med sin guldgrävarverksamhet “Barossa Goldfields”.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 96 Kr 7417101 Beställning
750 ml 98 Kr 7417101 Beställning
Kommentarer