Fino Classic Dry

STARKVIN 15%
Winepartners
Skapades 2007-03-22 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Jerez
Stil
Sherry Fino
Senaste betygen
Beskrivning: En nyansrik och mycket angenäm doft med inslag av valnötter, krydda, apelsinskal, läder och tobak. Smaken är torr och läckert aromatisk med nyanser av hasselnötter, fat och vanilj.
Framställning: 1969 skapade Fernando Andrada- Vanderwilde varumärket Fernando de Castilla. Man producerade under detta namn Gran Reserva Brandy, Gammal P.X sherry, och Sherryvinäger. Företagets byggnad är belägen i den äldre centrala delen av Jerez. Företaget togs över 1999 av norrmannen Jan Petterson som har ett förflutet inom Osborne där han jobbade i femton år. Kort efter övertagandet köptes även den närliggande sherrylagringsföretaget José Bustamante s.l. I deras källare som varsamt restaurerats finns unika opch exklusiva soleras av sherry, Företaget har på kort tid fått en en mycket hög status. Man är idag det snabbast växande sherryhuset och inriktar sig helt på prestigeprodukter. är av sherry-typen fino – ljus, torr och med alkoholstyrka bara strax över ett vanligt bordsvin. Att producera en fino sherry är en omständlig procedur, och det viktigaste steget är flera års lagring under flor, ett lager av jästsvamp som flyter på vinet i fatet. Flor skyddar vinet mot oxidation och ger vinet dess unika, komplexa karaktär. Servera FdC Fino riktigt väl kyld (4-6 grader) som aperitif eller till lättare förrätter. Allra bäst smakar Sherry Fino till tapas – blandade smårätter med spanska förtecken
Lagringsmöjligheter: Vinner inte nämnvärt på lagring, men håller sig länge. Men varför ge sig till tåls?
Passar bra till: Till luftorkad skinka eller till utvalda ostar. Passar även mycket bra till en god cigarr eller som aperitif före maten.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 132 Kr 831201 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer