San Calisto - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Sigva
Skapades 2007-03-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2007
Druvor: 100% Montepulciano.
Karaktär: Mörk färg. Medelstor och modernt fruktladdad doft, med mörka toner av körsbär, en liten gnutta mörk choklad och ekfat. Medelfyllig och fruktig i en saftig modern stil. Ung men balanserat sträv, lite fatig och vaniljig.
Passar till: Montepulciano d’Abruzzo passar i största allmänhet till medelkraftiga till kraftiga kötträtter, men också till fågelrätter och rika rätter av vit fisk. Det viktiga är att matcha frukten, vilket man kan göra med något sötaktiga tillbehör (ugnsbakade tomater, rotfrukter, smakrika, mörka rödvinssåser som smaksatts med starkviner och/eller balsamicovinäger, samt till marinader med viss sötma. Alternativt gräddiga eller krämiga tillbehör (risotto, gratänger, såser med grädde, smörstekt svamp, smält ost). Vinerna passar också bra till ostar som kombinerar krämig konsistens och sälta.
Vininflikation: Handskörd den 15 oktober från 30 år gamla vinstockar. Mjuk pressning. Maceration i 30 dagar. Temperaturkontrollerad jäsning i 10 dagar upp till 32 grader. Pigeage skedde tre gånger dagligen tills jäsningen var över. Lagrat på franska, nya, 225 l ekfat från Troncais i 15 månader. Ingen filtrering. Vilat på flaska i 6 månader.
Vinmakare: Gulio Vecchio, Leonardi Valenti
Producenthistorik: Familjen Pizzolo som ursprungligen kommer från Verona, har i många år varit involverade i jordbruk. Idag äger familjen tre vingårdar, och är dessutom verksamma inom fiskodling och livsmedelsindustrin. Vingården Valle Reale skapades 1990, och idag finns det 4 viner från gården. Trots den korta tiden som vingården varit i bruk så har man redan fått utmärkelser från Gambero Rosso och Robert Parker.
Området: Vingården Valle Reale ligger långt upp i bergen i en dal, omgärdad av tre vackra nationalparker. Vintrarna är kalla och somrarna varma. Stor temperaturmässig skillnad dag och natt vilket bidrar till den sena skörden och den mycket höga smak- och doftintensiteten på vinerna härifrån. Druvorna har sakta fått mogna fram i sin egen takt. Jämfört med druvor som vuxit närmare kusten skiljer det nästan en månad på skördetiden.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 218 Kr 8082201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer