Collezione de Marchi Cabernet Sauvignon - 2001

RÖDA VINER 13.5%
Premium Wines
Skapades 2007-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Röda viner, strama & nyanserade
Druvor: Cabernet Sauvignon 97%, Cabernet Franc 3%
Beskrivning: En mycket nyanserad doft med inslag av mörka bär och frukter, kaffe, ceder, och toner av krydda och dammig stallbyggnad.
Smaken är mycket koncentrerad med bra tanniner, frukt och struktur. Eftersmaken är mycket lång med fantastisk nyansrikedom.
Passar till: En romantisk middag med tända ljus och en vällagad kraftig kötträtt såsom en dovhjortkalvfilé med Balsamvinägersås, smörtekt karl-johansvamp och ugnsbakade svatrötter.
Framställning: Isole e Olena som är en av de absoluta toppproducenterna i Toscana har sex hektar planterat med Cabernet Sauvignon. Stockarna som planterades 1984 och 1999 var utvalda kloner från Bordeaux. Druvorna skördas normalt senare delen av September.Vinet jäses på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Överpumpning och delestage genomförs en gång per dag. Delestage är en metod som man började använda på alla röda viner från 1997. Metoden innebär att man tömmer tanken på all must, skalresterna får torka i två till tre timmar innan man häller tillbaks musten igen. Detta förfarande ger bättre extraktion av smaker, färg och karaktär från skalen. Malolaktisk jäsning genomfördes på ekfat. 50 % av faten var nya fat, franska och amerikanska (15% amerikanska) lagringen på fat var två år som följdes av ytterligare två på flaskan.
Lagring: Är ett underbart vin att avnjuta idag, men kommer att utvecklas under många år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 499 Kr 8206201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer