Berardo - 2001

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2007-03-06 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: 85% Sangioveto (Sangiovese) och 15% Merlot
Framställning: Druvorna till detta vin är väl utvalda ur firmans vingårdar. Musten jäses vid cirka 30 grader i rostfria ståltankar och i botti (stora ekliggare) med en total skalkontakt på 15-20 dagar. Vinet mognar sedan under 14-18 månader i en kombination av stora ekliggare (80%) och små franska ekfat (20%) som är medelrostade. Sedan blandas vinerna för att buteljeras och lagras i ytterligare ett år.
Utseende: Relativt mörk, körsbärsröd färg.
Doft: Drygt medelstor, generös och något modern doft med djup körsbärsfrukt och en liten komplex nyans av tobak. Elegant och stiltypisk.
Smak: Modern, generös och rik smak med en god körsbärsöt och syrlig fruktighet som stagas upp en god men balanserad tanninstruktur. Lång, fruktig men torr och komplex eftersmak.
Användningsområden: Medelkraftiga rätter av fågel och kött, gärna med kompenter som är salta (torkad skinka, parmesan, oliver), feta eller krämiga (risotto, pasta) eller syrliga (vinsåser spetsade med fin balsamvinäger). Smaksättning med tryffel eller tryffelsalami är också en säker väg till succé. Passar också bra till salta ostar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 249 Kr 8625601 Beställning
Kommentarer