Bruno Paillard Rosé Brut

MOUSSERANDE VINER 12%
Tryffelsvinet
Skapades 2007-03-25 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
JohanN
2010-02-10 7
Bruno Paillard, som är en av Champagnes mest inflytelserika personer, startade huset 1981 efter att ha arbetat många år som mäklare i champagnebranschen. För att komma igång med verksamheten köpte han upp vinlager hos konkursdrabbade champagnehus eller från odlare. Bruno Paillard är fast besluten att bli en av de främsta champagneproducenterna. Han har 120 fasta kontrakt med vinodlare i 32 byar. Han använder femton procent ek i alla champagner utom rosén. Vidare är han noga med att ha ett stort lager gamla reservviner som ligger på fat i sex månader. Endast cuvéen används till Paillards champagne som han finansierar genom att använda andrapressvin i sina övriga märken. Rosé Champagne är en stor trend just nu. Inte bara för färgens skull som ju gör det extra festligt att servera utan också för att många vinälskare börjar upptäcka den höga kvalitén hos många Roséchampagner. Bruno tillhör definitivt toppskiktet även här och har en härligt elegant Rosé med förföriska toner av smultron mm.

Doft: Frisk inbjudande doft av hallon, smultron och mineraltoner.
Smak: Ungdomlig med elegant frisk och läskande smak av smultron, äpple och lite lime. Lång, finstämd och elegant syra med ren och torr eftersmak. Läcker!!!
Druvor: 85% Pinot Noir, 15% Chardonnay
Lagring: Kan lagras i upp till 5 år i en bra vinkällare. Degorgement datum står på baksidan.
Mat: En Rosé på denna nivå njuter man helst till gott sällskap utan allt för mycket krusiduller. Som välkomstdrink till några lätta tillbehör. Kanske söta svenska jordgubbar. Även trevligt efter måltiden eller i samband med en tart.
Tips: Champagne ska vara kall (8°) torr & gratis och i detta fall gärna stå i glaset 5 - 10 minuter före konsumtion
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 425 Kr 8276701 Beställning
JohanN
2010-02-10 7

Liknande artiklar
Kommentarer