Pepperwood Grove Zinfandel - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 2 0.0
Ursprung
Kalifornien USA
Druva
Zinfandel
Senaste betygen
mrgung
2012-09-20 7
erikroyale
2011-05-17 3
Årgångar
2006
2008
Karaktär: Djupt lilaröd färg med stor mogen doft av svarta vinbär, tranbär, färska fikon och lätt örtiga aromer. Smakrik, fyllig och komplex med tydliga inslag av mörk torkad frukt, mogna svarta vinbär med kryddiga toner av tobak och karamell. En lång eftersmak med tydlig ekfatskaraktär
Passar till: Vilt av lamm eller nöt, kraftigare grillrätter som till exempel en grillad biff med färska spenatsauterade champinjoner och ricottafylld lasagne.
Kvalitetsfaktorer: Don Sebastiani är mycket intresserad av att ta tillvara de olika kaliforniska appellationernas egenart varför alla deras viner har ett klart definierat ursprung. Druvorna kommer från Lodi och håller mycket hög kvalitet. Enbart franska ekstavar används och man tillämpar microoxidation. Vinet vann guld på Los Angeles County Fair 2006.
Kort om: Don Sebastiani & Sons är ett modernt vineri och en avknoppning från Sebastiani Vineyards. På kort tid har firman blivit ett av USAs största vinföretag och ett av deras viner, Smoking Loon Cabernet Sauvignon, är det mest sålda Cabernetvinet på inhemska marknaden. Man har en mycket nyfiken inställning till det mesta kring vinet, vilket tydligt märks i förpackningsdesign, namn och förslutningar. Naturkork används inte, istället erbjuder man olika typer av syntetkork, skruvkork och glaspropp. Man gör ett antal olika vinserier, alla med en klar definierad identitet och ursprung; “Used Automobile Parts”, “Mia’s Playground” och S/K/N för att nämna några. 2005 utsågs Don Sebastiani & Sons till “American Winery of the year” av Wine Enthusiast. Don Sebastiani & Sons grundades 1904 i Sonoma Valley av Samuele Sebastiani, immigrant från Italien, och är än idag ett familjeföretag med vingårdar och vineri i Sonoma Valley.
mrgung
2012-09-20 7

erikroyale
2011-05-17 3

Kommentarer