Muscat Cuvée Réserve

VITA VINER 12%
Nigab
Skapades 2007-05-08 av iglaset
Betyg
0 2 0.0
Ursprung
Alsace Frankrike
Druva
Muscat
Senaste betygen
Bubbles
2007-07-09 7
lasseg
2007-07-07 7
Karaktäristik:
- Ljus, gul färg.
- Stor, mycket blommig doft med inslag av passionsfrukt.
- Fyllig och aromatisk smak med koncentrerad frukt och inslag av persika. Lång, kryddig eftersmak.
Passar till: Servera vid 8-10 grader som aperitif och till lättare fiskrätter och charkuterier.
Lagring: Konsumtionsfärdigt i dag, men håller för några års lagring.
Vinet: Alsace är ett av de få områden i världen där man gör torra viner på muscat. Druvsorten räknas här som en av de fyra ädla, och ger mycket aromatiska och eleganta viner, som man i Alsace gärna dricker som aperitif. Denna Muscat är gjord på två olika varianter av muscat: ottonel - som ger kraft och fyllighet - och blanc à petit grains - som ger elegans och kryddighet. I vanlig ordning i Alsace är vinet inte lagrat på fat utan buteljerat efter en kortare förvaring på ståltank.
Producenten: Cave de Turckheim anses allmänt som ett av de allra bästa kooperativen i Alsace. En stor del av förklaringen till detta är att druvorna kommer från några av de allra bästa vingårdarna i Alsace - på kullarna runt staden Turckheim. Från starten på 1950-talet har man idag växt till 240 vinodlande medlemmar och den totala vingårdsarealen är 360 hektar. Man har en toppmodern vinanläggning, med allt som hör därtill - från pneumatiska pressar till rostfria ståltankar.
Cave de Turckheim på nätet: www.cave-turckheim.com
Området: Genom historien har Alsace långa tider tillhört Tyskland, och man har därför en lång tradition att odla druvsorter som man normalt mer associerar med Tyskland än Frankrike. Trots sitt nordliga läge har Alsace ett mycket varmt klimat, vilket i kombination med de aromatiska druvsorterna ger unika viner med både kraft och elegans.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 69 Kr 260501 Ordinarie
Bubbles
2007-07-09 7

lasseg
2007-07-07 7

Liknande artiklar
Kommentarer