Bruno Paillard Assemblage Brut - 1996

MOUSSERANDE VINER 13%
Tryffelsvinet
Skapades 2007-12-03 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
downtown
2010-07-15 8
Bruno Paillard, som är en av Champagnes mest inflytelserika personer, startade huset 1981 efter att ha arbetat många år som mäklare i champagnebranschen. För att komma igång med verksamheten köpte han upp vinlager hos konkursdrabbade champagnehus eller från odlare. Bruno Paillard är fast besluten att bli en av de främsta champagneproducenterna. Han har 120 fasta kontrakt med vinodlare i 32 byar. Han använder femton procent ek i alla champagner utom rosén. Vidare är han noga med att ha ett stort lager gamla reservviner som ligger på fat i sex månader. Endast cuvéen används till Paillards champagne som han finansierar genom att använda andrapressvin i sina övriga märken. Nu lagom till alla andras 96:or är slut släpper Bruno sitt mästerverk. Det är en underbart balanserad och mångfacetterad Champagne. Den är prydd med ett unikt konstverk av den italienska konstnärinnan Paola Marchesi. Ett måste för alla som vill ha en riktigt bra lagringschampagne från ett kanonår.

Doft: Stor och öppen doft av rostat bröd med kryddor, torkad frukt och äppelconfit.
Smak: Stor livlig och yppig smak av mogen frukt, äpple, citrus och aprikos. Inslag av mer komplexa smaker, kryddor, torkade citrusskal och fat. Många och små fina bubblor.
Druvor: 52% Chardonnay, 48% Pinot Noir
Lagring: Kan lagras i upp till 20 år under bra lagringsförhållanden.
Mat: Bra som apèritif på den fina middagen, till ostron och skaldjur, löjrom och andra havsdelikatesser. Man kan även ha den till ljus fisk med vitvinssåser och soppor.
Tips: Champagne ska vara kall (8°) torr & gratis och i detta fall gärna stå i glaset 5 - 10 minuter före konsumtion
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 425 Kr 9414201 Beställning
downtown
2010-07-15 8

Liknande artiklar
Kommentarer